Istoria Ceaiului

In ziua noastra ceaiul verde sau negru sunt deja lucruri comune , ele putand fi procurate destul de usor si gasite in aproape orice local. Desi pare o bautura destul de comuna, ceaiul are in spate o istorie extraordinara , de cel putin 4000 de ani. Se poate spune fara nici o exagerare ca lumea pe care o stim nu ar fi fost la fel fara aceasta planta.

Harta ceai
Citeste despre cum a aparut ceaiului in China si cum a influentat societatea chineza de-a lungul dinastiilor. Afla cum a ajuns ceaiul in Japonia dus de calugari care studiau zen-budismul si cum clasicii ceaiului din China au influentat pentru totdeauna cultura Japoniei.

Descopera cum a ajuns ceaiul in Europa , cum a fost el introdus in Anglia de o regina din secolul 17 si ce importanta a avut comertul cu ceai pentru Compania Indiilor De Est , una dintre cele mai puternice companii pe care lumea a vazut-o vreodata. Citeste cum comertul cu ceai a declansat razboaie , printre care si "Boston Tea Party" din 1773 , scanteia revolutiei americane , fara de care Statele Unite ale Americi nu ar exista astazi.

Continua cu Inceputurile Ceaiului