Alte Metode

Folosind o cana

Cu o singura cana:

  1. puneti frunze de ceai pe fundul canii
  2. turnati putina apa rece , cat sa fie putin peste nivelul frunzelor
  3. turnati apa fierbinte
  4. acoperiti cu o farfurioara
  5. lasati 1 minut doua
  6. serviti ceaiul (frunzele ar trebui sa fie la fund)

Folosind o cana , alta metoda

Tot cu singura cana sau cu un pahar:

  1. puneti frunze de ceai pe fundul canii
  2. turnati apa fierbinte , cam o treime din capacitatea canii (sau paharului)
  3. acoperiti
  4. daca preparati ceai negru sau oolong , puneti din start toata apa
  5. asteptati un minut - doua pana cand frunzele se desfac
  6. dati la o parte farfurioara si turnati restul de apa
  7. acoperiti din nou si mai asteptati 1 minut doua
  8. savurati ceaiul
  9. Cand sorbiti pana la o treime din nivelul canii, turnati apa din nou
  10. repetati de cate ori e nevoie sau pana gustul scade semnificativ

Nota , metodele cu o singura cana nu functioneaza daca urmatoarele infuzii vor mult mai tarziu , deoarece ceaiul va devenii amar .

Folosind doua cani

Pentru aceasta metoda aveti nevoie de doua cani si o farfurioara sau orice altceva cu ce puteti acoperi cana. Este metoda recomandata daca nu dispuneti de un ceainic.

  1. puneti 2-3 lingurite frunze de ceai intr-o cana (puteti ajusta cantitatea)
  2. turnati apa fierbine peste frunzele de ceai si acoperiti cu farfurioara
  3. lasati 30-4o secunde (dupa gust puteti ajusta timpul)
  4. turnati ceaiul dintr-o cana in alta, folsosindu-va farfurioara astfel incat sa curga doar ceaiul , nu si frunzele
  5. acoperiti cana care contine frunzele cu farfurioara
  6. beti si savurati ceaiul
  7. repetati inca odata procedeul cu aceleasi frunze pana se pierde gustul

Folosind o cana cu sita

  1. asezati ceaiul in sita
  2. turnati apa fierbinte
  3. acoperiti
  4. lasati 1 minut doua (dupa gust si ceai)
  5. scoateti sita
  6. repetati pentru alte infuzii